Slovenske reprezentance v smučarskih skokih podprlo vodilno evropsko podjetje za protivirusne rešitve ESET

08.10.2020

Smučarska zveza Slovenije in podjetje Si splet, generalni zastopnik za vodilne evropske informacijske varnostne rešitve ESET, sta podpisala pokroviteljsko pogodbo za sponzoriranje slovenskega skakalnega športa.

Site Footer

V okviru pokroviteljske pogodbe za sezono 2020/21 bodo člani moških in ženskih reprezentanc ter strokovno in podporno osebje uporabljali obrazne maske z logotipom ESET, ki je ena najbolj prepoznavnim svetovnih blagovnih znamk protivirusne programske opreme in drugih informacijskih varnostnih rešitev za poslovne in domače uporabnike. Podjetja in posamezniki bodo z nakupom varnostnih rešitev ESET podprli nadaljnji razvoj smučarskih skokov in prispevali k varnosti slovenskih orlov. Maske, kot jih bodo uporabljali slovenski skakalci, bodo ekskluzivno na voljo kot darilo pri nakupu OEM-različice rešitev ESET Internet Security oziroma varnostnega paketa za 3 naprave, ki jih ponujajo ESETovi pooblaščeni partnerji.

SLOSKI

»Financiranje te prečudovite športne panoge, ki nosi genski zapis vseh Slovencev je ključnega pomena za njen razvoj in konkurenčnost na mednarodnem prizorišču. Ne gre zgolj za financiranje vrhunskega športa, temveč tudi klubov/društev, kjer se razvijajo novi talenti, katerih športna pot se šele začenja. Lahko bi dejali, da bi z izgubo smučarskih skokov, Slovenci izgubili del svoje identitete. Prepričan sem, da bomo zato vsi skupaj prebrodil te težavne razmere in se na koncu spet srečali v zibelki športa, naši Planici,« je povedal Ljubo Jasnič, predsednik Zbora in Odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo.

Smučarski skoki so ena izmed najtrofejneših športnih panog v Sloveniji. Naše športnice in športniki že desetletja predstavljajo Slovenijo v svetu z vrhunskimi rezultati.

»Smo izredno ponosni, da smo lahko v teh izrednih razmerah priskočili na pomoč skakalkam, skakalcem ter strokovnemu osebju in jim omogočimo varno treniranje, tekmovanje in vse druge aktivnosti, kjer morajo zaradi izrednih ukrepov nositi zaščitne obrazne maske,« je povedala Petra Veber, direktorica operacij v podjetju Si splet (ESET Slovenija).

Sodelovanje z ESETom za SZS pomeni predvsem priznanje, da se lahko predstavlja tako pomembno blagovno znamko ne samo v Sloveniji, temveč tudi v mednarodnem prostoru. Smučarski skoki so namreč eden izmed najbolj gledanih športov v srednji Evropi, Skandinaviji in Japonski. S tem partnerjem dajejo možnost dodatne pojavnosti na tujih tržiščih, ki je za tako velike blagovne znamke pomembna.

»Prepričan sem, da bo sodelovanje postalo dolgoročno, saj se partnerji, ki jih imamo, skoraj po pravilu odločajo za dolgoročno zgodbo. Rezultati in velika TV gledanost nam nalagajo odgovornost, da sodelujemo le z najboljšimi, ki želijo postati še boljši. Zagotovo se bo tudi blagovna znamka ESET pri nas počutila kot del ekipe, ki niza zmage,« je izpostavil Ljubo Jasnič.

V Si spletu želijo s sponzorstvom slovenskih reprezentanc v smučarskih skokih promovirati tudi zdrav način življenja kot enega najbolj učinkovitih pristopov pri zaščiti pred okužbo s Covidom. Po drugi strani promovirajo uporabo kakovostnih varnostnih rešitev, saj se je število okužb z računalniškimi virusi in drugih zlonamernih aktivnosti, kot so spletne prevare, v času pandemije močno povečalo.

»Da bodo naši kupci lahko uporabljali enake maske kot naši skakalci pravzaprav pomeni dvoje. Da bodo lahko izkazovali podporo športnikom ter da se zavedajo pomembnosti kibernetske varnosti,« je še dodala Petra Veber.

Po napovedih se bodo kibernetske grožnje ob stopnjevanju izrednih ukrepov ter vse več dela od doma v bližnji prihodnosti le še okrepile, zato je smiselno, da se poslovni in domači uporabniki čimprej ustrezno informacijsko zaščitijo.

O podjetju Si Splet

Si Splet, d. o. o. je generalni zastopnik enega vodilnih svetovnih ponudnikov varnostnih rešitev in hkrati vodilnega ponudnika varnostnih rešitev iz Evropske unije, podjetja ESET. Ponudbo programske opreme za zaščito proti zlonamernim programskim kodam dopolnjuje z lokalno tehnično podporo ter s storitvami, kot so svetovanje pri upravljanju z informacijsko varnostjo ter izdelava varnostnih načrtov. Varnostne rešitve ESET v Sloveniji uporablja več kot 50.000 poslovnih in domačih uporabnikov. Med poslovnimi uporabniki so vodilna podjetja in organizacije iz gospodarstva in javnega sektorja, od proizvodnih, storitvenih in finančnih podjetij do zdravstva, oskrbe, izobraževanja in javne uprave.

sl_SISlovenščina